En halua Stadiin uutta jäähallia.

Ihan ensiksikin siksi, etten halua sitä tänne, sen kummemmin kuin muuallekaan.

Uskoakseni kannattavampaa olisi laittaa urheilurientolat kaikki Kehän ja Porintien ristyksen tuntumaan ja rakentaa Stadionin alueella 20 000 asukkaan uusi tiivis ja korkea kaupungin osa, joka loisi pelkästään alueen kaupalle ja palveluille 200 000 000 vuosittaisen, jatkuvan kysynnän, etenkin kun alue olisi mahdollista rakentaa tehokkaan joukkoliikenteen varaan.

Mitkä tiet pistäisin maan alle

Mitkä tiet pistäisin maan alle


Jäähalli sen sijaan tarkoittaa pisteruuhkia, älämölöä pitävää paskasakkia, epätasaista kulutusta.

Stadioni voidaan jättää alueelle virkistyskeskukseksi, mutta kilpailutoiminta siirtää kokonaan kaupallisille toimijoille Kivistöön.
Jäähalli voitaisiin samoin ottaa kokonaan koululiikunnan käyttöön, mutta niin että se toimisi iltaisin konsertti- ja as
ukastalona.

Kisahallin nurkalta voitasiin rakentaa yhtenäinen ja suora perusväylä kävely- ja pyöräliikenteelle, jota pitkin pääsisi Oopperatalolta Pasilan asemalle, ja reitti voisi olla vaikka täysin katettu kaupunkibulevardi, jossa olisi osa matkasta lentoasemilta tuttuja ”tasorullaportaita”.

Helsinginkatu voitaisiin Töölönlahden kohdalta laskea maatason alapuolelle, ja pohjoisranta Linnunlaulusta Oopperanrantaan kunnostaa puistoalueeksi ja uimarannaksi, joka yhdistäisi uuden alueen itäpuolella olean uimastadionin alueen ja Töölönlahden rannan yhtenäiseksi jalankulkualueeksi.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Yksi vastaus artikkeliin ”En halua Stadiin uutta jäähallia.

  1. Päivitysilmoitus: Pisara, lyhyesti | Wanha Blogistania

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *