Ilmalämpöpumppu meni jäähän

Eilen alkoi keittiön ikkunan läpi kuulua kovaa kolinaa. Tänä aamuna naapuri kävi valittamassa kolinasta. Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö oli mennyt jäähän ja potkuri hinkkasi jääkuorta. Laitettiin ilmalämpöpumppu kiinni.

Googlailemalla kävi ilmi, että ongelmavaihtoehtoja lienee kaksi: joko laitteesta on vuotanut kylmäainetta ja se pitäisi korjauttaa, tai sitten jäätyminen johtuu vain viime aikoina olleista paskoista keleistä ja laitteen voisi sulattaa kuumalla vedellä.

Ei oikein huvita kumpikaan – lotrata sangollinen kuumaa vettä takapihalle tai maksaa itsensä kipeäksi korjaamisesta. Huoh. Vinkkejä?

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Yksi vastaus artikkeliin ”Ilmalämpöpumppu meni jäähän

  1. Terve!

    Samat ongelmat oli meillä pitkin syksyä ja joulun yli, mutta sitten (vihdoin) laitteen myyjä suostui toimittamaan takuukoneen, kun saivat vihdoin todettua, että ulkoyksikkö vuotaa kylmäainetta, eikä vuotokohtaa pystytty selvittämään. Myös sähkönkulutus kasvoi huomattavasti, kun kylmäaine laitteesta väheni. Kannattaa varmaankin korjauttaa, jos ei takuu enää voimassa. Kuumaa vettä tuskin kannattaa kaataa ulkoyksikön päälle, siellä on mm. suuri piirilevy…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *