Viva la retro revolucion!

Näinä päivinä tapahtuu paljon. Näemme sekä vallankumouksia että retroilua.

Wanha Blogistania on retroilua, ja se syntyi tarpeesta näyttää että muotiblogit eivät olleet blogaamisen alku. Suomessa on blogattu paljon ja antaumuksella koko 2000-luvun alkupuoli, ja sen ajan aktiivit ovat edelleenkin hengissä.

Mutta onko Wanhassa Blogistaniassa myös jotain vallankumouksellista? Voiko tämä nopeasti tuhkasta noussut blogiyhteisö tehdä jotain aivan uutta? Jotain sellaista, mitä ei ole vielä nähty?

Voiko?

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=a-z28YvRqSw]

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 vastausta artikkeliin ”Viva la retro revolucion!

 1. Tarpeesta näyttää… kenelle? Teille itsellenne? Koska hankalahan tänne on löytää, jos ei kuulu siihen Wanha Blogistania -ryhmään. Itsehän en kuulu, mutta seuraan sentään vielä paria dinosaurusta, jotka tänne ystävällisesti linkkasivat.
  Tehän olette vähän kuin ne jonkun bändin ”oikeat” fanit, jotka tykkäsivät siitä jo ennen kuin bändistä tuli valtavirtaa ja niin sell-out. Ja sitten sitä pitää olla todistelemassa koko ajan kaikkialla.

  Eikä saa nyt suuttua, koska kivahan tämä blogi on ja tykkään teistä (ainakin niistä jotka tunnen/tunnistan), mutta vähän huvittaa seurata vierestä tätä pörhistelyä ja ”me oltiin täällä ensin” -oman hännän nostelua. Luulen, että niitä muotibloggaajia ei voisi vähempää kiinnostaa.
  Ja varmasti itse olisin mukana samassa pörhistelyssä ihan innolla, jos olisin vain sattunut alkaa blogata vuotta tai kahta aiemmin.
  Toivottavasti jaksatte jatkaa paria viikkoa pidempään.

  • Tää on tällasta. Itekin perustin vielä ruokablogin viime vuonna. Eikä kukaan sen jälkeen ole perustanut kunnon ruokablogeja. 😉

 2. Ysärin puolivälissä oli nettipäiväkirjaskenejä, joissa tylleröt kirjoittivat aika samanlaista juttua kuin nykyinen blogilistan kärkipää. Itkettiin traumoja ja tuhlattiin vanhempien rahaa matkusteluun jne. Ollaan siis palattu alkuperäiseen.

  Ns vanha blogistan syntyi pari vuotta näiden muodistamenon jälkeen ja kuoli syksyllä 2002 vähän Suodattimen lopetuksen jälkeen. Sitten vuodenvaihteessa tuli pieni revival, kun porukkaa pakeni nyysseistä bloggaamaan. Alkuvuoden 2004 jälkeen blogimaailmassa ei enää tapahtunut mitään kun suurin osa oli jo lopettanut.

   • Itseilmaisu on niin perustarve, että se herää heti kun työkalut ovat käsissä. Ensimmäiset näkemäni nettipäiväkirjat olivat ihan HTML:llä kirjoitettuja. Jossain tutkimuksessa hämmästeltiin, miten helposti tuntojaan purkavat tytöt ottivat sen haltuun. Olen toitottanut sitä kun saarnaan, että opiskelu on huono tapa oppia mitään. Viimeistään vuosikymmenen loppupuolella oli sitten saittejakin Diaryland tai jotain sellaista. Joku tyttö näytti minulle parinkymmenen suomalaisen nettipäiväkirjan listaa ja kertoi, että niiden lukeminen koukuttaa. Ajattelin, että tuohon en ainakaan addiktoidu koskaan. Niinpä.

    Blogit olivat aika lailla sitä, että pojatkin kehtasivat alkaa kirjoittaa. Niiden ero nettipäiväkirjoihin oli lyhyt ja asiakeskeinen tyyli, yleensä merkintä tehtiin jonkin linkin ympärille. Lisäksi blogit eivät verkottuneet kuten nettipäiväkirjat, joita pidettiin kai ensisijaisesti samaan palveluun rekisteröityneelle seuraajalistalle. Bloggaus oli siis lähinnä tyylisuunta tai ihanne, josta lipsuttiin aika nopeasti kun se alkoi yleistyä. Kirjoitettiin lyhyesti, asiaa ja oman kaveripiirin ulkopuolelle.

    Blogiskene alkoi kasvaa eksponentiaalisesti, mutta pysyi uskoakseni vuosikausia nettipäiväkirjoittajien piirejä pienempänä. Monilla bloggaajilla oli tarvetta mainostaa ulkomaailmalle, että tämä on ”seuraava suuri juttu” kun päiväkirjoittajat pitivät kai intiimit juttunsa mieluummin omissa piireissään. Varmaan sen takia bloggaajat muistelevatkin vanhoja aikoja näin näkyvästi.

 3. Mun blogin eka versio oli ihan karua html:ää alusta loppuun, kaksi seuraavaa oli sitten WP-pohjaisia ja sitten seuraavat joomlaa.

  Nyt katson vielä mille alustalle tulee seuraava versio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *